finding the purpose of the life

Lately, I’ve started to think about such things as the meaning of the life (my life, to be more specific). I’ve asked myself: what is the most important thing for me? When I was a kid and in my early teens, I thought that the most meaningful thing in one’s life is success and recognition. I thought, that the only thing that really matters is to be remembered, to create something that will live through the centuries. Then, when I turned 20, I’ve found myself dreaming of a nice little house in the middle of nowhere – and a person I love lovingly embracing me.

But now, I don’t know what I want – neither I know what I need. I’m trying to imagine myself living in suburbs, driving a family car and waking up at 7 am to cook breakfast for my family – but I can’t. At the same time, I don’t dream of camera flashes and magazine covers. It seems, that I don’t know what to do with my life anymore.

Well, it’s not a complete truth. I want to do something worthy, something that will make a difference – to one person or a ten thousand of people, it doesn’t really matter. I just want to make an impact, to do something that will make this planet a little bit better place to live in. Is it too much – or not enough? I don’t know. And I don’t know where to start, don’t know if I ever do something bigger than just me – that’s what make me struggling. I hate the unknown. В последнее время (старость – не радость) я стала все больше и больше размышлять о том, что же в этой жизни самое важное? Я помню, что в юности я полагала, что нет ничего важнее признания и явного успеха. Я думала, что необходимо создать нечто, что будет жить в веках, оставит о тебе память. Повзрослев, я поймала себя на том, что мое сердце рвется в глухую глушь, в небольшой домик на краю вселенное и объятия любимого.

Но сейчас я не имею ни малейшего представления о том, чего же я хочу – или что мне нужно. Я не могу представить себя живущей где-то за городом, разъезжающей на страшной семейной машине и встающей в семь утра, чтобы накормить завтраком свое семейство. Но в то же самое время, я понимаю, что мне не нужны обложки журналов и вспышки фотокамер. Вот и кажется, что я больше не имею ни малейшего представления, что же мне делать с моей жизнью.

Хотя, это не совсем так: я хочу делать что-то значимое, что-то, что сделает этот мир чуточку лучшим местом для жизни. Недавно я осознала, что хочу что-то изменить в лучшую сторону, не важно, для одного человека или для десятка тысяч. Я не знаю, хочу ли я слишком много или недостаточно. Я не знаю, с чего начать, и не знаю, как быть чем-то большим чем просто я. И порой это сводит с ума.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s