losing your feelings

(на русском после фото)

I’ve just realized that during this years I’ve lost my capability to feel something, anything. I don’t miss. I don’t feel happy, or excited, or thrilled. I got used to this numbness throughout the years because I know that this is just my brain chemistry that prevents me from feeling happiness, but it’s hard to adjust to this total loss of all feelings except bad ones. Pain – yes. Desperation – sure.
I always remember myself being a sad lonely girl who looks great in drama movies but doesn’t feel great in real life. Recently (since last year), I’ve been trying to be more positive, optimistic, to be grateful for each little thing I have in my life – and soon enough I’ve realized that I was feeling even worse because I was just pretending. I am not positive, optimistic, and I don’t feel grateful for things that I have because there are much more things that I don’t have.
They say: fake it ’til you make it. I do not believe in that. Pretending to be someone you’re not won’t make you happy, I’ve learned it. It will just show you the gap between real you and a person, you will never become.Ужасно осознавать, что с годами ты потерял способность чувствовать положительные эмоции. Я никогда не ощущаю себя счастливой или в предвкушении, черт возьми, я не радуюсь подаркам, не скучаю по людям, когда долго не вижу их.
Конечно, с годами я научилась мириться с этим, потому что это так, как работает мой мозг, который просто не вырабатывает достаточно нужных гормонов. Вот и в итоге остаются лишь боль и отчаяние, то, без чего я бы вполне тоже обошлась.
Я всегда была той одинокой грустной девочкой, которых так любит Голливуд, но которым так тяжело жить в реальном мире. В прошлом году я начала “работу над собой”: пыталась стать более оптимистичным и позитивным человеком, научиться быть благодарной за то, что имею. Достаточно скоро я поняла, что стала еще более несчастной, потому что все это время я притворялась. Я не позитивная, не оптимистичная, и я не могу радоваться тому, что имею, потому что не имею гораздо больше.
Говорят: притворяйся, пока это не станет реальностью. Я не верю в это, ведь на собственном опыте я поняла, что изображать из себя того, кем ты не являешься, не принесет тебе счастья. Это лишь покажет огромную пропасть между тобой настоящим и тем человеком, которым ты никогда не станешь.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s