yet another post about instagram: I finally remembered what I used to love about it

About rediscovering passion and taking pics just for fun

DSC_0103

I was just taking another photo on my iPhone when a thought hit me: I used to love the process of taking high-quality photos with my camera. I bought my Nikon in 2009 when living in LA and I was so obsessed with it, I couldn’t stop taking pics of literally everything: coffee cups, my school mates, shoes and raindrops on my car window.

Then something happened and I’ve just stopped. In 2012, I bought my first iPhone and started Instagramming. It was so fun I loved it even better than just taking pics with a camera. Last year I’ve decided to make my feed more ‘professional’ and tide and it was fun in the beginning. But now, it’s not so fun anymore. I can’t post a picture just because I like it, I need to coordinate it with other pics on my feed.

Today though I recently rediscovered my passion for taking pictures with my camera, and it was divine. Here are some of those photos: no filters, no nothing.

DSC_0122

Сегодня я просто в очередной раз фотографировала на телефон и поняла: раньше я любила делать фото на профессиональную камеру, но не делаю этого уже много-много лет. Я купила свой Никон в 2009 году, когда жила летом в Лос Анжелесе, и была в таком восторге, что не могла остановиться: я фотографировала все подряд, от чашек с кофе до туфель и однокурсников.

А потом что-то случилось и я просто перестала. А в 2012м появился инстаграм, и это было так весело, что я снова начала фотографировать. Прошлой осенью я решила сделать свой инстаграм более “профессиональным” и стильным, что поначалу тоже было весело и замечательно. Но сейчас это уже не так здорово: я не могу опубликовать фото, которое мне нравится, если оно не сочетается с остальными фотографиями в профиле.

Но сегодня случилась чудесная вещь: я вспомнила, как сильно любила делать фотографии на камеру, не для инстаграма, а лишь потому, что мне это нравится и я это умею. Эти фото  без обработки вдохновляют меня больше, чем все фильтры мира вместе взятые.

DSC_0132

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s