Worst enemy to one self: procrastination of mine.

(текст на русском после статьи на английском)

Until a couple of years ago I was sure that I am just a lazy ass, but now I know that I am a procrastinator. The problem is that you can call however you want, but it won’t make any difference as you’re basically just stuck in this endless circle of wanting but never doing.

I tend to watch tv-series, do manicure and create to-do lists instead of actually do something. Is it just me? Sometimes it’s not a big deal if I spend a whole day watching Netflix, but most of the time my life just passes me by. Have you ever felt this way, when it seems like you are so very behind in your life? Have you ever felt like you’ve grown old but have never actually grown up?

I think, I have finally figured out why it is so hard for me to actually push myself and move forward. I don’t like myself right here and right now. I don’t like myself so I don’t feel doing something nice for myself. Probably, deep inside I feel that I don’t deserve anything that I want and this is the main reason I procrastinate.

I have no idea how to deal with it, unless for now. But I’m gonna do whatever to figure it out.

You cannot let where you are today cause you to get stuck. I’m going to be my best right now.

The first step on this road is to accept who I am right now without ridiculous wishing to change myself. Moreover, I really don’t believe that people can actually change: you can become more adapted to the world around, or hide your worst qualities, or put on a mask and wear it until you believe that this is who you really are. But you’re not. You are who you are. Always. The only thing you can do is to become the best self you could be – and this is what I am willing to achieve, so send me some luck.

7i4wn37dbrm

Всю жизнь я считала себя ленивой задницей, пока несколько лет назад не выяснилось, что я – прокрастинатор. Но как чайник не назови, он не станет сковородкой. А красивое название не отменяет того факта, что ты фактически застрял в круге “хочу но не делаю”.

Вместо того, чтобы заниматься делом, я могу днями смотреть сериалы, делать маникюр и составлять списки того, что надо сделать. Это только у меня так? Иногда нет ничего страшного в том, чтобы весь день провести на диване с попкорном в одной руке и ноутбуком с фильмами в другой, но обычно прокраситинация просто приводит к тому, что твоя жизнь проходит мимо.

Было ли у вас такое чувство, что вы в своей жизни вовсе не там, где должны были бы быть к этому моменту? Чувство, что вы выросли но так и не повзрослели?

Для себя я поняла, почему для меня настолько сложно на самом деле что-то делать для продвижения по своей жизни: я не нравлюсь себе такой, какая я сейчас есть. Я не нравлюсь себе, и поэтому у меня нет желания что-то делать для себя. Кажется, в глубине души я просто не верю, что заслуживаю хоть что-то из того, чего хочу.

И я не знаю, как это исправить ,во всяком случае, сейчас. Но знаете, я выясню это. Джоел Остин очень точно сказал:

Вы не можете позволить себе нынешнему быть причиной тому, что вы застряли в жизни. Я буду лучшей версией себя прямо сейчас.

И первым шагом к этому станет принятия себя таким, какой ты есть, а не мечтать о том, что однажды ты волшебным оразом изменишься. Я вообще не верю в то, что люди меняются: мы можем приспособиться, скрыть свои недостатки или надеть маску и носить ее так долго, что в какой-то момент нам покажется, что на самом деле это и есть мы. Но это не так: мы всегда остаемся теми, кто мы есть. И единственное, что мы можем сделать, – быть самой лучшей версией себя прямо сейчас.

И я собираюсь заняться этим. Прямо сейчас.

Advertisements

One thought on “Worst enemy to one self: procrastination of mine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s